Přeskočit na obsah
Domů » BYDLENÍ » Vyzkoušejte nové recepty třeba hned dnes!

Vyzkoušejte nové recepty třeba hned dnes!

Fotografie: mechový dort se špenátem - recepty

Jíme, abychom žili, nežijeme, abychom jedli. Přesto jídlo patří k největším životním potěšením. U nás kultura stravování není až tak důležitá, ale jižní národy si velmi potrpí na tom, aby každé jedno jídlo stálo za to. Inspirujte se a užijte si každý jednotlivý pokrm!

Abyste se dobře najedli, není nutné chodit do restaurace. Lahůdky si můžete připravit i doma, kolikrát to nemusí být příliš složité. Internet je plný lahodných a jednoduchých receptů. Pojďme si poskládat nedělní menu z receptů na webu Receptik.cz.

Zdravě, levně a hlavně chutně

Menu je založené na zelenině, avšak neděste se. Všechny pokrmy jsou tak lahodné, že vám obsažená zelenina vůbec nebude vadit. Dost možná ji na chuti kolikrát ani neucítíte, třeba jako v případě dortu se špenátem.

Oběd započneme krémovou polévkou z květáku. Je velmi snadná na přípravu, v podstatě jen necháte povařit všechny suroviny, a následně je rozmixujete. Na závěr přidáte smetanu, jestliže chcete. Pokud vaříte vegansky, nebo potřebujete ušetřit kalorie, polévka je výtečná i bez smetany. Jednoduchá a chutná květáková polévka je na světě. Ozdobte ji lístky pterželky či opečenými kostičkami z housky.

Nebojte se nových surovin

Jako hlavní chod podávejte krémový bulgur se žampiony a sušenými rajčaty. Nevíte, co to ten bulgur je? Jde o celozrnnou pšenici, která se vaří podobně jako těstoviny. Když ji zalejete krémovou omáčkou ze žampionů, sušených rajčat a kokosového mléka, vaše chuťové buňky dost možná explodují nadšením.

Nechte si však v břiše trochu volného místa ještě na dezert, konkrétně na mechový dort se špenátem. Díky zelené barvě vypadá opravdu efektně a zároveň se v něm skrývá spousta vitaminů. Celý trik přitom spočívá pouze v tom, že do těsta přidáte blanšírované špenátové listy, jež zafungují jako barvivo.

Nebojte se experimentovat a zkoušet nové chutě. Internet je plný receptů, je škoda vařit a péct pořád ty samé věci dokola.