Komu by se chtělo pořád vařit? Trvá to dlouho a česká kuchyně vůbec. Zkuste si připravit rychlovky v podobě kebabu a brownies, které vám zaberou pár minut.
Kebab na grilu i pánvi
Tyto recepty jsou rychlé na přípravu, samozřejmě s pečením se to trošku protáhne, ale to už nemusíte řešit, s tím se nebudete patlat, jak se říká. Začneme pořádnou porcí masa, což je kebab. Vezměte si hovězí mleté. Doporučujeme Nature’s Promise Bio hovězí, které pochází výhradně z EKO chovů, a je tak bez umělých aromat, barviv, přidaných látek a emulgátorů. Do masa dejte čerstvé tymiánové lístky, čerstvou petrželku, česnek, šalotku, červenou papriku, červenou chilli papričku, vejce a kůru z citronu. Vše promíchejte a vytvarujte kuličky či malé karbanátky. Kuličky můžete grilovat na jehlách, klidně si udělejte špízy. Karbanátky si upečete na pánvi. Hotové maso pak podávejte se zeleninovou oblohou (salát, cibule, okurka, mrkev, zelí atd.) a s dipem. Lze přidat tortillu nebo pita chléb.
Nebeské brownies
Brownies jsou skvělé čokoládové buchtičky z Ameriky, konkrétně z Bostonu. Ale nejsou tak složité jak české buchty pro Honzu. Jen rozlomíte čokoládu a půlku necháte s máslem rozpustit v kastrůlku na krém. Do něj přisypte cukr, vejce a hladkou mouku. Na konec vmíchejte druhou polovinu čokolády, a až se i ta rozteče, těsto vlijte na plech s pečicím papírem. Lze do něj dát kousky rozlámané čokolády nebo i rozinky. Dejte péct na půl hodiny do trouby předehřáté na 180 °C. Po vychladnutí nakrájejte na kostky. Kousky čokolády se sice pečením roztekly, ale zase ztuhnou, takže to chuť ozvláštní. Můžete ještě přelít rozteklou čokoládou, aby po ztuhnutí krásně křupla, jakmile do dezertu kousnete. Recepty doporučují, že je můžete při podávání doplnit šlehačkou či zmrzlinou, klidně je pocukrujte. Chutnají s mlékem.