Přeskočit na obsah
Domů » AUTO MOTO » Máte poškozený katalyzátor v autě? Víme, co si s ním počít

Máte poškozený katalyzátor v autě? Víme, co si s ním počít

Katalyzátor je nedílnou součástí automobilů už od sedmdesátých let minulého století. S tímto šikovným vynálezem přišla jako první celosvětově známá automobilka Cadillac. Jak poznáte poškozený katalyzátor a jak s ním naložit?

Typické ukazatele poškození katalyzátoru

Poškozený katalyzátor poznáte podle několika nepřehlédnutelných znaků. Dávejte si pozor už při samotném startování vozidla, které se vám pravděpodobně povede až na několikátý pokus. Během jízdy si snadno povšimnete kolísavého výkonu automobilu. Také ucítíte velmi intenzivní zápach linoucí se z výfuku (připomíná zkažená vejce). Všimli jste si těchto znaků? Pak se nedá nic dělat – na scénu přichází výkup katalyzátorů.

Poškozený díl je přece jen plný cenných kovů a nebezpečných látek. Přesně proto se o něj musí postarat profesionálové. Dobrým příkladem je třeba známá firma Catalycon s webovými stránkami www.catalycon.cz. Ta se už více než patnáct let věnuje výkupu a zpracování nejrůznějších kovových produktů i materiálů. Díky vlastní technologii zpracování nabízí nejlepší výkupní ceny v celém kraji. Navíc dbají na ekologickou stránku věci a udržitelnost. Působí jak v České republice (pobočka se nachází v Dobrušce), tak i na Slovensku. Vy však nemusíte nikam jezdit, protože celý proces výkupu probíhá online přes kurýrní služby.

Kolik můžete získat za výkup?

Zmíněná společnost vás informuje o ceně ještě před samotným výkupem. To platí jak pro katalyzátory, tak i pro výkup DPF i samotných kovů. Nejlepší bude, když se podíváte na ceník přímo na webových stránkách firmy. Tam si podle kódu katalyzátoru v mžiku vyhledáte cenovou nabídku, s níž můžete počítat. Za některé typy katalyzátorů obdržíte klidně okolo deseti tisíc korun, takže vás nebude tolik bolet koupě nového dílu.