Přeskočit na obsah
Domů » AUTO MOTO » Češi se v dubnu zaměřili na ojeté Škodovky: Největší zájem budily Octavie a Fabie

Češi se v dubnu zaměřili na ojeté Škodovky: Největší zájem budily Octavie a Fabie

Ojeté vozy Škoda zažily v dubnu na českém trhu boom. Nabídka ojetin s logem okřídleného šípu tak v porovnání s březnem výrazně prořídla. Největší zájem byl o levnější varianty modelů Octavia Combi, Fabia a Rapid.

Kombíky mizely raketovou rychlostí

Podle dostupných dat (zdroj: TipCars.com) klesla ke konci dubna nabídka pětiletých vozů Škoda Octavia Combi o 7,7 %, a těch desetiletých dokonce o 25,6 %. Podobný osud potkal i další modely – menší sourozence Fábii a Rapid. Naopak modely Scala, Karoq a Kodiaq se těšily zájmu i v dražších verzích a s vyšším nájezdem.

Duben jasně ukázal, že Češi se pustili do tradiční jarní výměny vozového parku a nejvíce je to znát právě na Škodovkách. Lidé si všímali především levných Octavií Combi, Fábií a Rapidů, které z inzerátů zmizely mnohem rychleji než dražší modely.

Malá auta včetně Fabie zdražují

V kategorii pětiletých malých aut zažil duben rekordy, co se týče velikosti nabídky i průměrného nájezdu. Na trhu jich bylo nejméně od začátku roku a průměrný nájezd dosáhl 59 000 km. Nejvíce se propadla nabídka modelu Škoda Fabia (o 24 %), a to především u levných variant. Naopak o 10 % vzrostl zájem o Renault Clio, jehož nová generace si udržela stejnou cenu, ale potěšila o 11 % nižším nájezdem.

Zdroj fotografií: Auto-Poly

Desetiletá malá auta pak v dubnu v porovnání s březnem spíše stagnovala. Zatímco Fábií ubylo o 11 %, Toyot Yaris naopak přibylo o 29 %, Dacií Sander o 15 % a Hyundai i20 o 10 %.

Dubnové statistiky ukazují, že u české populace stále převládá zájem o ojeté Škodovky (a to především levnější modely). Nabídka starších vozů se tak v porovnání s březnem výrazně smrskla, a dá se předpokládat, že ceny ojetin s ohledem na klesající nabídku a rostoucí poptávku spíše porostou.

Pokud uvažujete o koupi ojetého vozu, řiďte se nejen cenou a nájezdem, ale i jeho celkovým stavem a servisní historií. Před nákupem si vůz vždy důkladně prohlédněte a projeďte. Sázkou na jistotu jsou kvalitní skladové vozy Škoda od autorizovaného prodejce Auto-Poly.