Přeskočit na obsah
Domů » JÍDLO » S tyčovým mixérem vykouzlíte domácí majonézu, vitamíny nabité smoothie i krémovou polévku

S tyčovým mixérem vykouzlíte domácí majonézu, vitamíny nabité smoothie i krémovou polévku

Bez tyčového mixéru si většina hospodyněk nedokáže přípravu jídel ani představit. Jedná se o elektrický kuchyňský přístroj, s nímž rozmixujete potraviny různého druhu.

Kuchyňský pomocník má různorodé využití, proto je velmi populární. Není divu. Ponorný mixér dokáže sekat maso, šlehat krém, drtit led a míchat potraviny na přesnídávky. Je vybaven nerezovými noži a v mnoha případech lze zakoupit i s náhradní šlehací metlou a nádobou. Možná vás zaskočí, že byl mixér vynalezen již v roce 1922 Stephenem Poplawski.

Recepty, které zvládne každý

Před nákupem spotřebiče se ujistěte o jeho kvalitě a funkčnosti. Vždy je rozumnější investovat do víceúčelového modelu, který vám poslouží komplexně. Jakmile máte ruční mixér doma, můžete začít kouzlit a experimentovat se surovinami.

Domácí majonéza za pár minut

K přípravě lahodné tatarky budete potřebovat jen 2 žloutky, 150 ml slunečnicového oleje, 1 lžíci hořčice, šťávu z citronu, pepř a sůl. Do vysoké válcovité nádoby dejte žloutky, hořčici, olej a šťávu z citronu. Tyčový mixér zapněte na nejvyšší výkon a pohybujte jím nahoru a dolů. Za pár vteřin vznikne konzistentní hmota, kterou je nutné pouze dochutit.

Smoothie a koktejly

Jako první zvolte ovoce a zeleninu dle vlastního výběru, semínka a oříšky. Je jen na vás, jaké plodiny zvolíte. Možná vás inspiruje smoothie z jahod, mléka, medu nebo koktejl z banánu, kiwi, mandlového mléka a chia semínek. Vitamíny do těla hravě dostanete rozmixováním hrsti špenátových listů, malého jablka a pomeranče, 4 růžiček brokolice a kousku mrkve. Určitě vás osloví i smoothie ze zeleniny, ovoce a ovesného mléka.

Krémové polévky zasytí

Kvalitní tyčové mixéry zvládnou rozmixovat zeleninu na krémovou polévku. Když si v hrnci zpěníte cibulku s prolisovaným česnekem a zázvorem, do směsi přidáte červenou čočku, vše zalijete trochou vody a povaříte, během chvíle bude jídlo uvařeno. Poté stačí všechny ingredience rozmixovat na hladké krém. Nakonec si jednoduchý pokrm dochutíte dle vlastní fantazie.