Přeskočit na obsah
Domů » BYDLENÍ » Potřebujete osvětlit výrobní halu? Známe nejúspornější řešení

Potřebujete osvětlit výrobní halu? Známe nejúspornější řešení

Výrobní haly, sklady, kancelářské prostory, obchody i další komerční budovy mají velmi specifický půdorys. To znamená, že v mnoha místnostech můžete rovnou zapomenout na klasická okna. V takové situaci přichází na scénu alternativní způsoby osvětlení. Jaké?

Vyhněte se neustálému svícení elektřinou

Možná vás napadá, že prostě a jednoduše zavedete elektrická světla. V takovém případě zabrzděte. Neustálé svícení (a to hlavně v denní dobu) vyjde vaši firmu na statisíce korun ročně. V nočních hodinách se mu samozřejmě nevyhnete. Za bílého dne však existuje mnohem výhodnější metoda.

Tou metodou je střešní světlík. Bavíme se o jednoduché konstrukci, která se umístí na střechu budovy. Vše začíná skleněnou stříškou/kupolí. Skrz ni proudí přirozené denní světlo a s pomocí soustavy potrubí dojde až ke speciální odrazové ploše. Ta jej následně rozprostírá do vašich interiérů.

Pokud se vám podaří najít opravdu zkušené profesionály, dočkáte se téměř 100% využití přirozeného denního světla. Ve svých interiérech se tudíž budete cítit jako venku na slunci.

Profesionální výrobce světlíků

Hledáte zkušeného výrobce světlíků? V naší zemi patří mezi nejvyhledávanější profesionály například známá společnost R3STAV. Ta už od roku 2015 realizuje světlíky, spravuje ploché střechy, instaluje polykarbonátové stěny i opláštění výrobních hal. Zkrátka a dobře – všechny služby spojené s rekonstrukcí vnějších ploch komerční nemovitosti.

Jak vlastně vypadají světlíky a na kolik přibližně vyjde jejich instalace? Na to vám odpoví návštěva webových stránek zmíněné společnosti. V sekci „Realizace“ uvidíte výčet předchozích projektů, budete si moci prohlédnout fotografie a zároveň zjistíte cenu konkrétní práce. Ihned tak budete vědět, na čem jste.