Přeskočit na obsah
Domů » MUŽI » Objevte v sobě závodníka s LEGO® Speed Champions

Objevte v sobě závodníka s LEGO® Speed Champions

lego-speed-champions-stavebnice

Nejen děti mají bohatou fantazii a dokážou se do svých her vžít. Vzpomeňte si jaké to je radovat se z maličkostí a prožívat každou chvíli naplno. Se stavebnicemi LEGO to půjde hravě, protože každý si najde něco, co má rád. Tentokrát v sobě můžete najít třeba duši závodníka a podobně jako Carol Shelby a postavte si svůj vlastní závodní vůz!

LEGO® Speed Champions nadchne chlapce i muže!

Již řadu let patří modelová řada stavebnic LEGO® Speed Champions k těm nepropracovanějším, ale hlavně k stabilně oblíbeným. Tomuto zájmu vděčí hlavně díky detailnímu propracování každého modelu, ale i postupnému rozšiřování o další vozy. V kolekci Speed Champions najdete legendy mezi závodními automobily, které budou ozdobou poličky každého fanouška výkonných automobilů. Děti si pak mohou užít s těmi to modely mnoho zábavy, při řadě závodů s kamarády nebo sourozenci.

Ačkoli je zpracování těchto modelů velmi věrné jsou tyto stavebnice vhodné pro děti od 6, resp. od 9 let, dle určitého typu vozu. I menší školáci je tak zvládnou postavit sami bez větších obtíží. Jednotlivé vozy se skládají z 250-350 kostiček, které do sebe skvěle zapadají. Samozřejmostí je pak i přehledný barevný návod s postupem, jak model správně sestavit.

Se stavebnicemi LEGO® Speed Champions je i vzdělávání hračka

Díky opravdu věrnému zpracování legendárních výkonných vozů napříč historií motorismu, můžete získat nejen hlubší povědomí o pokrocích, kterých automobilový průmysl dosáhl, ale i zásadních okamžicích nejen ze závodních okruhů.

Ke každému modelu, který je či v minulosti byl v kolekci Speed Champions nabízen, se váže zajímavý příběh ohledně jeho vzniku či závodech na nejslavnějších tratích světa. Kromě vlastní kapoty a rámu vozu, je totiž detailně zpracována i motorová část vozu a je jistě velmi zajímavé se podívat pod kapotu těch nejslavnějších modelů.

kluk-s-lego-modelem-ferrari

Při pořízení každého modelu se tak zkuste po minulosti daného vozu trochu poohlédnout a možná budete dost překvapeni. Pravděpodobně narazíte i na fanouškovské momenty s těmito legendárními modely a můžete s nimi sdílet nejen své nadšení, ale i svoji bohatou sbírku. V tomto prostředí pak mnohdy vznikají i nová přátelství, která pojí lidi napříč kontinenty. Navíc můžete touto cestou získat i zajímavé sběratelské kousky, které již dnes nejsou k dostání.

Co dalšího můžete od stavebnic LEGO® Speed Champions očekávat?

Rozměry sestavených modelů se pohybují okolo 16 cm na délku a 7 cm na šířku, díky čemuž skvěle pasují i na užší police nebo do vitrín. Zároveň při těchto rozměrech skvěle padnou i do dětské ruky a jsou tak vysoce ergonomické.

Kromě zábavy je stavění LEGA velmi prospěšné pro tělo i duši

Veškeré stavebnice mají velmi pozitivní vliv na vývoj dítěte, protože slouží ke skvělému procvičení jemné i hrubé motoriky. Navíc pomáhá rozvoji dětské fantazie, která je pro kreativní řešení problémů tak důležitá. LEGO® Speed Champions se zaměřuje především na jemnou motoriku a může pomoci i s lepším úchopem pera a zmenšit tak trápení nad písankou. Zábavnější variantu pro trénink kognitivních schopností jen těžko najdete.

modely-aut-lego

LEGO nepřináší užitek jen dětem, ale i dospělým, protože jim pomáhá se odpoutat od každodenního stresu a zlepšuje se tak třeba i kvalita spánku, kromě toho si trochu procvičí i trpělivost. Stavění různých modelů, stavebnic a puzzlí má navíc velmi pozitivní vliv i na prevenci mnoha degeneračních onemocnění jako je Alzheimer nebo demence.

Zdroj obrázků: lego.com
Autor textu: Jan Novák